Waarom kamperen in Nederland zo leuk is!

Kamperen: je houdt er valt of je gruwelt ervan. En toch is het voor de gruwelaars de moeite waard om het eens te proberen. En zelfs in Nederland! Misschien niet het eerste land dat in je opkomt, maar toch goed om er eens naar te kijken. En waarom dan wel? Omdat Nederland prachtige kustlijnen heeft en de opkomst van luxe glampings steeds groter wordt. Hieronder lees je waarom kamperen in Nederland zo leuk is!


Kamperen aan de kust in Nederland

Eén van de grootste voordelen van kamperen in Nederland is de nabijheid van de kust. De uitgestrekte kustlijnen, duinen en stranden vormen een walhalla voor kampeerliefhebbers. Wakker worden met het geluid van de golven en genieten van een mooie zonsondergang is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Of je nu met je tentje aan het strand kampeert of met je camper een plekje zoekt in een van de vele campings, de zee is altijd dichtbij om te zwemmen, wandelen of gewoon te ontspannen.


Opkomst van glampings

Voor wie die het comfort van een hotel willen combineren met het avontuurlijke gevoel van kamperen, zijn glampings de perfecte oplossing. Glampings zijn luxe kampeerplekken waar je kunt genieten van comfortabele bedden, stijlvolle inrichting en soms zelfs privébadkamers - maar wel met het campinggevoel erbij natuurlijk! In Nederland schieten de glampings als paddenstoelen uit de grond, en dat is niet zonder reden. Het is de ideale optie voor mensen die willen genieten van het buitenleven zonder concessies te doen aan luxe en comfort. Ook zijn er tegenwoordig veel mooie glampings aan de Nederlandse kust te vinden.


In de natuur

Kamperen is een geweldige manier om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en je te verbinden met de natuur. Nederland biedt een gevarieerd landschap, van uitgestrekte bossen tot rustige meren en pittoreske weilanden. Tijdens het kamperen kun je wandelen, fietsen, vogels spotten en sterren kijken. En je hoeft in Nederland niet bang te zijn voor giftige of wilde dieren als je je tent uitstapt, ook wel zo fijn.


Je leest het al: een camping in Nederland boeken is zeker een goed idee! Of je nu kiest voor kamperen aan de kust, in het bos of in een chique glamping, er zijn genoeg opties mogelijk in ons mooie Nederland.